21 februari 2024

Rijswijk – Ontwikkeling kenniscampus Kesslerpark weer stap verder

De gemeenteraad van Rijswijk heeft unaniem het ontwikkelkader voor het Kesslerpark vastgesteld. Een mooie mijlpaal in de ontwikkeling van Kesslerpark en omgeving. Het ontwikkelkader is de uitwerking van de toekomstvisie Plaspoelpolder voor het gebied achter het station.

“Het gebied wordt straks een levendige campus met verschillende bedrijven en voorzieningen voor medewerkers en bewoners. Met het toepassen van innovaties op het gebied van energietransitie en vergroening wordt het ook een duurzaam gebied”, vertelt wethouder Armand van de Laar (Ruimte en Economie).

Het gebied kent een grote langdurige leegstand, die met het vertrek van Shell in 2018 nog veel groter werd. Op basis van het ontwikkelkader ontstaat een prettige omgeving met een combinatie van werken, wonen en verblijven. Dat levert een bruisende plek op die aantrekkelijk is voor nieuwe bedrijven, young professionals en studenten. Alle eigenaren en ontwikkelaars kunnen op basis van het ontwikkelkader hun plannen uitwerken. Er komen 800 studio’s en 1.300 appartementen bij. In 2023 kan met de bouw van de eerste woningen worden gestart, vijf jaar later is alles klaar.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com