16 juli 2024

Den Haag – Apple Lab ROC Mondriaan zorgt voor verbinding

Apple Lab ROC Mondriaan verbindt ICT- onderwijs met zorginstelling. Op maandagmiddag 14 februari is de online opening van het nieuwe Apple Lab bij de School voor ICT van ROC Mondriaan aan de Tinwerf in Den Haag. Het Apple Lab bestaat uit een nieuw ingericht en volledig state of the art geoutileerd lokaal waarvan de Apple hard- en software is verkregen via het bedrijf Amac dat direct zaken doet met Apple. Het Apple Lab is ontwikkeld naar aanleiding van marktonderzoek bij ICT-bedrijven en concrete opdrachten van zorginstellingen in Haaglanden. In het Apple Lab werken studenten met de nieuwste technologieën voor beheer en development aan échte ict-opdrachten van bedrijven en zijn daardoor nog beter voorbereid als toekomstige beroepsbeoefenaar. Het Apple Lab is de perfecte match tussen vraag en aanbod van onderwijs en arbeidsmarkt.

Eén van de opdrachtgevers is zorgverlener WoonZorgcentra Haaglanden (WZH). WZH werkt alleen met devices van Apple en is voortdurend op zoek naar manieren om de cliënten te activeren en stimuleren ook middels technologische innovaties. Een nieuwe toepassing is een app met een activerende spel met spreekwoorden en hun betekenissen. Met de app worden geheugen en kennis van de cliënt geactiveerd. Door het Apple Lab is het mogelijk geworden dat studenten van de School voor ICT nu ook WZH ondersteunen bij de ontwikkeling van dit soort digitale toepassingen. Zíj maken dan ook de nieuwe app!

Het Apple lab is een win-winsituatie voor de studenten én WZH. De verwachting is dat vele andere bedrijven zullen volgen om hun ict-vraagstukken door de studenten van de School voor ICT te laten oplossen. In het Apple Lab.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com