19 juni 2024

Regionieuws TV – Als woning meer waard wordt verlaagt Rijswijk de Gemeentelijke belasting

Woningeigenaren in Rijswijk hoeven volgens de gemeente geen zorgen te hebben over de onroerend zaak belasting, de OZB. Deze maand wordt de aanslag voor die belasting bij de meeste mensen bezorgd. Veel mensen met een eigen huis maken zich zorgen over de belasting.

De huizenprijzen zijn enorm gestegen waardoor ook de waarde van woningen voor de OZB belasting stijgt. Rijswijk heeft echter aangekondigd de belasting nagenoeg gelijk te houden. Ook als er sprake is van een forse stijging in waarde van bijvoorbeeld 10 procent gaat de belasting met niet meer dan een paar euro omhoog. In zo’n geval verlaagt de gemeente het tarief voor de OZB. Zo blijven de inkomsten voor de gemeente gelijk en hoeven woningeigenaren niet plotseling veel meer belasting te betalen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com