20 mei 2024

Den Haag – Regeerakkoord in kindertaal

Regeerakkoord in kindertaal: plannen kabinet in begrijpelijke taal voor kinderen. Op vrijdag 18 februari debatteren groep 7 en 8 van de Agnesschool uit IJsselstein met Tweede Kamerleden over het regeerakkoord. Dat doen zij aan de hand van het Regeerakkoord in Kindertaal, dat Save the Children die dag lanceert om de kabinetsplannen ook voor kinderen begrijpelijk te maken.

Voor veel volwassenen is het 50 pagina’s tellende regeerakkoord moeilijk om te begrijpen. Dit geldt helemaal voor kinderen. Voor de tweede keer brengt Save the Children daarom ‘Het Regeerakkoord in kindertaal’ uit: een kindvriendelijke leesbare versie van het regeerakkoord. Bekroond kinderboekenschrijver Rindert Kromhout bracht de 50 pagina’s terug naar 9 en herschreef het Regeerakkoord in heldere taal. De illustraties zijn door Gouden Penseel-winnaar en illustrator Jan Jutte gemaakt. Het boekje is gemaakt voor alle kinderen in de laatste klassen van de basisschool en de eerste klassen van de middelbare school.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com