20 mei 2024

Leidschendam -Voorburg -Woningbouw Vlietvoorde West stap dichterbij

De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft de grond voor woningbouw in Vlietvoorde West verkocht aan projectontwikkelaar Blauwhoed.

De projectontwikkelaar wil hier 58 woningen bouwen in een groene, bosrijke omgeving. Wethouder Astrid van Eekelen: “Ik ben blij met dit plan voor Vlietvoorde West. We zijn in Leidschendam-Voorburg erg trots op ons groen en dat zien we terug in deze plannen. Daarnaast is het hard nodig om woningen te bouwen om ook de doorstroom op de woningmarkt te bevorderen.”

Deelgebied Vlietvoorde West is een van de vier deelplannen in Vlietvoorde dat ligt tussen de Veursestraatweg en de Vliet in Leidschendam. Vlietvoorde West wordt ‘familie’ van het bosrijke deelgebied Vlietvoorde Noord, maar wel met haar eigen identiteit. De woningen komen in een groen landschap te liggen. Dit is mogelijk doordat de auto’s grotendeels verdekt geparkeerd worden, bereikbaar vanaf de rand van de nieuwe wijk zodat er geen wegen door de wijk lopen en het binnengebied autovrij is. Er komen verschillende openbare wandelroutes door het gebied.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com