25 september 2023

Regionieuws TV – 31 nieuwe appartementen voor beschermd wonen aan de Zonneveldweg in Wassenaar

In het voormalige O&O-gebouw aan de Zonneveldweg in Wassenaar worden door het Leger des Heils 31 appartementen gebouwd. Het zijn woningen voor mensen die tijdelijk ondersteuning nodig hebben bij de terugkeer naar zelfstandig wonen. Het wordt gerealiseerd door een samenwerking van de gemeenten Den Haag en Wassenaar en het Leger des Heils. Die sloten deze week een overeenkomst over de opvang. Het pand moet eind dit jaar klaar zijn voor bewoners. Volgens het Leger des Heils krijgen de bewoners hiermee de kans om te werken aan herstel van het gewone leven en aan een nieuw toekomstperspectief. Er waren al eerder afspraken gemaakt dat opvang zo dicht mogelijk bij de woonplaats van de mensen zou plaatsvinden. Niet iedereen is enthousiast over de komst van de opvang. Buurtbewoners vreesden dat er verslaafde mensen worden opgevangen, maar volgens het Leger des Heils is dat absoluut niet het geval. De VVD in Wassenaar maakte daar al in 2021 bezwaar tegen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com