26 september 2023

Regionieuws TV – Ruim 18.000 inwoners Zuid-Holland willen betere waterkwaliteit

Gedeputeerde Baljeu van Water in Zuid-Holland heeft ruim 18.000 ansichtkaarten in ontvangst genomen. Deze kaarten zijn verstuurd door bezorgde natuurliefhebbers. Die roepen de gedeputeerde op om het water in de provincie weer gezond te maken. Hij moet een leidende rol pakken en samen met waterschappen en gemeenten ervoor zorgen dat de gestelde doelen gehaald worden.Dit moet in 2027 klaar zijn. Alleen dan kan de natuur zich weer herstellen. Zo moet er een vermindering komen van meststoffen en pesticiden in het water en moeten schadelijke lozingen stoppen. Er moet ook een betere beloning komen voor boeren die Natuurvriendelijk werken en het grondwater moet beter beschermd worden. Bij het in ontvangst nemen van de kaarten gaf de gedeputeerde aan dat schoon water ook een belangrijk thema is voor de provincie. De

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com