20 mei 2024

Regionieuws TV- Snelle tramlijn Den Haag Centraal naar Rijswijk en Voorburg gaat door

De gemeenteraad van Den Haag heeft ingestemd met de aanleg van een snelle tramlijn vanaf Den Haag Centraal richting Voorburg en Rijswijk. Die laatste twee gemeentes waren al eerder akkoord. Daarbij komt ook meer ruimte voor de fiets en voetganger. De tram gaat naar verwachting in 2030 rijden. Volgens de gemeentes is dit een grote stap voor bereikbaarheid en woningbouw in Den Haag. De komende jaren worden er duizenden nieuwe woningen gebouwd in het centrum en de Binckhorst. Ook komt er meer bedrijvigheid. De bereikbaarheid moet daarom ook worden verbeterd. De tram gaat vanaf het Centraal station via de Binckhorst en splitst daar richting Rijswijk en Voorburg. De gemeentes werken voor realisatie samen met de provincie en het rijk. Ze investeren 575 miljoen euro in de tramlijn.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com