19 juni 2024

Westland – Steenbreek Westland roept bewoners op groene meters te maken

Met hulp van de bewoners gaan we dit jaar nog groene meters maken in Westland. Geen tegel, maar een m² bestrating eruit en een m² planten erin! Steenbreek Westland levert het plantenpakket, op is op.
Aanmelden kan tot en met 30 november 2020 via: ww.knnv.nl/delfland
Daar zie je welke tuinen er te kiezen zijn, hoe je mee kan doen en welke voorwaarden er zijn.

Er zijn vijf soorten meter tuinen: met klimmer of struik, geurend of eetbaar, zon of schaduw, er is voor elk wat wils. De planten en bollen zijn zonder gif grootgebracht. Prettig voor mensen, goed voor bijen, vlinders en vogels. De m² mag naar eigen inzicht worden ingezet. Langs een gevel, muur of schuur, naast het terras, midden in de tuin, voor je huis of in de achtertuin.

Haal bestrating weg en planten maar, samen met de buren wordt het nog mooier. Hoe meer groen in de straat of wijk, hoe beter het is. Zie je die vlinder al van tuin naar tuin fladderen? Verzorging is niet moeilijk, bij de planten krijg je tips om ze mooi te houden.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com