18 mei 2024

Wassenaar – Centrale toegang voor ondersteuning

De toegang tot zorg, ondersteuning en begeleiding in Wassenaar gaat veranderen. Op dit moment is het zo, dat u zich kunt melden bij verschillende instanties als u behoefte heeft aan hulp. Een paar voorbeelden: bij Kwadraad kunt u terecht voor hulp bij een vervelende scheiding, Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar (SMOW) helpt u bij geldzorgen en het Centrum Jeugd en Gezin bij vragen over opvoeden en opgroeien. Straks kunt u op één centrale plek terecht met uw hulpvraag.

De gemeente Wassenaar en haar kernpartners werken hier het komende jaar samen aan. Zij gaan ook andere zorgprofessionals en inwoners vragen om mee te denken over de veranderingen.

Soms gebeurt er iets in uw leven waardoor het allemaal even niet zo soepel loopt. Denk aan een baan verliezen, een vervelende echtscheiding of een opvoedprobleem met uw kind. Vaak kunt u dit soort zaken zelf oplossen, of met hulp van anderen om u heen.
Simpelweg omdat het probleem te groot is of er teveel tegelijkertijd speelt. U wilt op zo’n moment liever niet van het kastje naar de muur worden gestuurd of meerdere keren hetzelfde verhaal vertellen. U wilt dan meteen goede begeleiding naar de juiste zorg en ondersteuning.

U kunt nu al een overzicht van zorg en ondersteuning in Wassenaar vinden op www.thuisinwassenaar.nl. En u kunt bellen naar het Loket Welzijn, Werk en Zorg (WWZ-loket). De medewerkers van dit loket helpen u bij het vinden van de juiste hulp en verwijzen u door.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com