18 mei 2024

Wassenaar – Havo Rijnlands Lyceum opnieuw ‘excellent’

Onlangs werd bekend dat de Havo-afdeling van het Rijnlands Lyceum opnieuw het predicaat excellente school heeft gekregen. De beoordeling liet even op zich wachten. Door de coronacrisis waren de scholen dicht en werd de inspectie van scholen meerdere malen uitgesteld.

Wethouder Bloemendaal bracht namens de gemeente een bezoekje aan de school. Aan de leerkrachten van de school is een taart aangeboden om het heugelijke feit te vieren dat de inspectie van het onderwijs voor de havo-afdeling het predicaat excellent heeft toegekend. Zij mogen zich de komende drie jaar excellent noemen, omdat ze de afgelopen jaren kwalitatief goed onderwijs hebben geboden en zich onderscheiden hebben met een specifiek onderwijsprofiel.

In het juryrapport van de Inspectie van het Onderwijs is daarover het volgende te lezen: “De jury is onder de indruk van de wijze waarop het Rijnlands Lyceum Wassenaar bij havoleerlingen werkt aan persoonsontwikkeling. De school weet een aanpak te bewerkstelligen waarbij deze leerlingen worden gestimuleerd om te groeien. Rijnlands Lyceum Wassenaar, afdeling havo, is een voorbeeld voor andere scholen”.

Het predicaat ‘excellent’ ontvangt een school niet zomaar. De school moet voor een aantal jaar op rij door de inspectie zijn beoordeeld met een ‘goed’ en financieel in een gezonde positie verkeren. Als een school zich onderscheid in een bepaald onderdeel of werkwijze en is deze in de loop van de jaren doorontwikkeld, dan kan een school zich aanmelden voor het predicaat ‘excellent’.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com