20 mei 2024

Den Haag – ROC Mondriaan bouwt mee aan classroom van de toekomst

ROC Mondriaan, MBO Bonaire, Cisco en Axians bouwen samen dé Classroom of the Future. Op vrijdagmiddag 25 februari vindt bij ROC Mondriaan in Den Haag en op Bonaire bij de Scholengemeenschap Unit MBO iets bijzonders plaats: beide locaties zijn namelijk op een unieke manier met elkaar verbonden. Door het concept ‘Classroom of the Future’ wordt met de nieuwste digitale technieken een unieke live online leeromgeving gecreëerd tussen ROC Mondriaan en Scholengemeenschap Bonaire. Om de ‘Classroom of the Future’ te illustreren gaan studenten in Den Haag en Bonaire een live Cybersecurity Challenge met elkaar aan en demonstreren ze daarmee de mogelijkheden van het ‘les-op-zeer-lange-afstand’- lokaal. De verbinding tussen Den Haag en Bonaire overbrugt een afstand van bijna 8000 km.

Het onderwijsconcept ‘Classroom of the Future’ is opgezet om het ICT-beroepsonderwijs op Bonaire te versterken en kennis beschikbaar te stellen die voorheen niet toegankelijk was. Er zijn lokalen ingericht met apparatuur om de live verbinding tussen Nederland en Bonaire te realiseren, er wordt online over en weer lesgegeven, samengewerkt tussen studenten in Nederland en Bonaire en overlegd tussen docenten van beide scholen (teach-the-teacher). Ook is er een docent van ROC Mondriaan gedetacheerd naar Bonaire. Cisco is samen met Axians verantwoordelijk voor de inrichting van de lokalen in Den Haag en Bonaire. De lokalen zijn gesponsord vanuit het Digitale Versnelling Nederland-programma.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com