27 februari 2024

Zuid-Holland – Storm zorgt voor drukte bij installateurs

De stormen hebben flink huisgehouden in ons land. Ze richtten aan woningen en gebouwen aanzienlijke schade aan. Loodgieters en dakdekkers krijgen sinds vrijdag veel meldingen van kapotte daken, dakgoten en regenpijpen. Ook zijn er veel lekkages door afgewaaide of verschoven dakpannen.

Vooral in de kustgebieden zijn er veel meldingen van schade. ‘Installateurs doen er alles aan om reparaties zo snel mogelijk uit te voeren’, zegt voorzitter Doekle Terpstra van ondernemersorganisatie Techniek Nederland. ‘We willen de overlast voor de getroffen bewoners zoveel mogelijk beperken.’

Techniek Nederland verwacht dat de exacte omvang van de schade door Eunice en Franklin vandaag en morgen bekend wordt. Dakdekkers en loodgieters zullen volgens de installateurskoepel nog wel enkele dagen bezig zijn met reparaties.

Buiten-units van warmtepompen en airco’s op daken en aan muren hebben de storm goed doorstaan. Dat geldt ook voor zonnepanelen op daken. De verankering van zonnepanelen is berekend op stormen van orkaanniveau.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com