20 mei 2024

Westland – Meer vlinders in ‘s-Gravenzandse Vlindertuin

De afgelopen zes maanden werd er hard gewerkt om in de nieuwbouwwijk De Vlindertuin in ’s-Gravenzande – waar alle straten een vlindernaam hebben – de biodiversiteit te bevorderen.

Het doel van de gemeente was om een vlindervriendelijke wijk te creëren. Op maandag 21 februari eindigt het project op feestelijke wijze op het plein van basisschool Waalcampus. Basisscholieren en wethouder Snijders planten dan de laatste vlinderstruiken op het schoolplein.

Een groep kinderen van basisschool Waalcampus deed onderzoek naar vlinders en hun behoeften. Zij hebben beplanting uitgekozen die vooral aantrekkelijk is voor Icarusblauwtjes, Oranje Luzernevlinders en Tijgerblauwtjes. Voor de vlinders is het niet alleen belangrijk dat ze voldoende nectar kunnen vinden, maar ook dat de juiste planten aanwezig zijn waarop ze hun eitjes kunnen leggen. Dit alles hebben de scholieren uit de Kinderraad van Waalcampus onderzocht.

De gemeente Westland wil de Vlinderwijk nog geschikter maken voor vlinders. Bewoners kunnen om die reden op 21 februari een gratis vlinderstruik ophalen voor in hun eigen tuin. Daarnaast zaait de gemeente een strook langs de sloten in met een speciaal mengsel dat vlinders aantrekt. Tenslotte vervangt de gemeente dit voorjaar een deel van de beplanting in de wijk door vlinderstruiken

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com