22 juni 2024

Zoetermeer – Eenzaamheid vraagt om een blijvende aanpak

Tijdens de landelijke wethoudersbijeenkomst ‘Een blijvende aanpak eenzaamheid’ benadrukte wethouder Ingeborg ter Laak dat Zoeterrmeer zich blijft inzetten om eenzaamheid onder inwoners terug te dringen.

Ruim honderd wethouders namen deel aan de onlinebijeenkomst op woensdag 16 februari. De bijeenkomst werd georganiseerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de Vereniging Nederlandse Gemeenten in kader van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid.

Het landelijke actieprogramma loopt sinds 2018 en wordt in het Regeerakkoord 2022-2026 geïntensiveerd. Gemeente Zoetermeer heeft zich in 2018 aangesloten bij het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid.

Staatssecretaris Maarten van Ooijen van het ministerie van VWS sprak zijn dank uit aan alle wethouders voor hun inzet. “Op deze bijeenkomst hebben we veel voorbeelden gehoord over hoe gemeenten hun rol pakken om samen met organisaties, bedrijven en burgers er te zijn voor mensen die zich eenzaam voelen. Lokaal, in de wijk, aan de voordeur is waar we contact maken met mensen en eenzaamheid verminderen en voorkomen. Tegelijk zien we dat eenzaamheid vraagt om een blijvende aanpak. Ik ben blij dat wethouders hebben toegezegd om zich hiervoor te blijven inzetten.”

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com