13 juni 2024

Zoetermeer – Groen licht voor citymarketing plannen

De gemeenteraad van Zoetermeer heeft ingestemd met de Citymarketing plannen: ‘Zoetermeer 60 jaar groeikern’ en de ‘Grand Départ’.

Dit zijn twee belangrijke ontwikkelingen die vanuit de citymarketingambities positief zullen bijdragen aan Zoetermeer. Dit voorstel doet een beroep op het Fonds Zoetermeer 2040. Met dit fonds wil het gemeentebestuur een krachtige impuls geven aan de lange termijn ontwikkelingen van de stad.

Wethouder van Driel: ‘In 2022 is het 60 jaar geleden dat Zoetermeer werd aangewezen als groeikern. Dit jubileumjaar ‘Zoetermeer 60 jaar New Town’ laat zien wat de groei en kracht van onze stad is. En we kijken ook vooruit naar de toekomst, naar hoe we de stad nog aantrekkelijker kunnen maken voor onze inwoners en bezoekers. Een aantal lokale organisaties op het gebied van cultuurhistorie en architectuur organiseert lezingen tentoonstellingen en excursies. Na het groen licht gisteren in de gemeenteraad, wordt er een plan gemaakt om met de hele stad – inwoners en ondernemers-, 60 jaar Groeistad Zoetermeer te vieren!’

Op initiatief van de gemeente Zoetermeer werken steeds meer voormalige groeikernen samen in een ‘New Town Coalitie’. Burgemeester Bezuijen: “We vragen gezamenlijk aandacht bij het Kabinet voor de unieke kansen en uitdagingen waar New Towns voor gesteld staan. Denk bijvoorbeeld aan het toekomstbestendig maken en houden van onze snel gegroeide wijken en de bereikbaarheid van onze stad. Als gastheer zullen we in Zoetermeer dit jaar een aantal activiteiten en evenementen organiseren die aansluiten bij onze lobby om deze uitdagingen aan te gaan.”

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com