22 juli 2024

Zuid-Holland – Digitaliseringsvouchers voor het Zuid-Hollandse MKB

Afgelopen maand ging gedeputeerde Willy de Zoete in gesprek met de dealpartners van de Zuid-Hollandse MKB-Deals Digitalisering Zuid-Hollandse Delta en Digitaliseringsvoucher MKB.

Beide deals zetten in op digitalisering in het brede mkb, door het aanbieden van financiële ondersteuning in de vorm van digitaliseringsvouchers. Wat houdt dit in? En hoe dragen deze vouchers bij aan een toekomstbestendig mkb?

Digitalisering is een belangrijk thema. De technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Dit vraagt om aanpassingen voor onze economie en samenleving. Denk aan online winkelen, robotisering in fabrieken, data management om processen te optimaliseren of cybercriminaliteit. Mkb-ondernemers geven aan niet goed te weten waar ze moeten beginnen. Daarnaast is het een gebrek aan tijd en geld om zich hiervoor in te zetten. Terwijl digitalisering uiteindelijk tijd en kosten kan besparen, en nieuwe markten kan bereiken om de omzet te vergroten.

Door het aanbieden van digitaliseringsprogramma’s en digitaliseringsvouchers wordt er financiële ondersteuning geboden bij het aanpakken van deze vraagstukken. Om concreet aan de slag te gaan met het opzetten van een website, een webshop, social media kanalen, data management, smart industry of cybersecurity. Gedeputeerde Willy de Zoete licht toe: “Met de digitaliseringsvouchers helpen wij ondernemers in het mkb de kosten voor het digitaliseren van online verkoopkanalen te verlagen. Vooral de afgelopen jaren hebben wij allemaal meegemaakt dat de toekomst lastig te voorspellen is. Digitalisering heeft altijd een positief effect op het stimuleren van de verkoop, omdat de consument zo beter en sneller te bereiken is. Wij zijn blij dat we samen met de gemeenten, die de ondernemers goed kennen, mkb’ers kunnen helpen met de vouchers. Zo maken we Zuid-Hollandse economie toekomstbestendig.”

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com