4 maart 2024

Leidschendam-Voorburg – Nieuwe koers voor evenement Vlietdagen

De ondernemersfondsen Huygenskwartier en Leidschendam Centrum gaan dit jaar samen met de gemeente kijken naar een nieuwe invulling van de Vlietdagen.

Wethouder Van Eekelen van Economie: “Door corona hebben we de Vlietdagen de afgelopen twee jaar op een andere manier georganiseerd en met een andere blik gekeken naar de organisatie van het evenement. We kiezen nu voor een nieuwe koers. Een toekomstbestendige invulling die beter aansluit bij de wensen en behoeften en meer ruimte geeft voor eigen inbreng van de ondernemersfondsen. Belangrijkste is dat we een mooi evenement in onze gemeente behouden dat zorgt voor reuring en gezelligheid in onze centra.”

Door corona zijn de Vlietdagen in de afgelopen twee jaar al op een andere manier georganiseerd: kleinschaliger, met inzet op vermaak in de afzonderlijke kernen. Dit vormt een natuurlijke overgang naar een nieuwe opzet in 2022 waarbij de ondernemersfondsen zelf de verantwoordelijkheid nemen om een passend en toekomstbestendig evenement te organiseren in hun eigen gebied. De gemeente heeft hierin een stimulerende en faciliterende rol en gaat kijken op welke manier het jaarlijkse stadsontbijt in het evenement past.

Edwin Marijs, voorzitter ondernemersfonds Huygenskwartier: “Wij zijn in het Huygenskwartier blij met de nieuwe opzet. De Vlietdagen leefden hier niet echt meer. Op deze manier kunnen we gezamenlijk met de ondernemers uit alle branches eind augustus/begin september een geheel nieuw evenement neerzetten. Dat zal een combinatie zijn van de leuke onderdelen van de oude Vlietdagen en Walk in the Park. Een weekend vol leuke activiteiten, middenin het Huygenkwartier, voor alle leeftijden en bewoners van Voorburg en Leidschendam!”

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com