27 april 2024

Westland – Eerste editie van het Sportfestival groot succes

Topsport Westland organiseerde de eerste editie van het Westlands Sportfestival. Een dag waarbij sportverenigingen uit Westland zich presenteerden in het centrum van Naaldwijk.

Het belangrijkste doel van deze dag was om kinderen het plezier van sport te laten ervaren en dat ze kennis konden maken met verschillende sporten.

“Dit doel is zeker behaald!” alsdus Edwin Zuidgeest, voorzitter van de stichting. “De hele dag hebben we veel aanloop gehad en ik heb gezien dat bijna alle bezoekers meerdere sporten hebben uitgeprobeerd. Als je voor de eerste keer een evenement organiseert is het afwachten of er interesse voor is. Na vandaag kan ik dit bevestigen. Ik heb veel enthousiasme gezien bij verenigingen en de kinderen bleven sport na sport uitproberen en wilden maar niet met hun ouders mee naar huis.”

Er was ook een sportieve uitdaging voor de topsporters, talenten en andere genodigden. Zij konden de sportieve skills bewijzen in een roeichallenge. Burgemeester Bouke Arends trapte deze challenge af en werd uiteindelijk gewonnen door Coen van Winden, Nederlands kampioen Judo uit De Lier.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com