29 maart 2024

Leidschendam-Voorburg – Kinderen krijgen prentenboek

Alle kinderen in groep 1 en 2 krijgen in het kader van de jaarlijkse campagne ‘geef een boek cadeau’ de komende weken het prentenboek “Ik zou wel een kindje lusten” van schrijfster Sylviane Donnio en illustrator Dorothée de Monfreid cadeau. Doel van de actie is om kinderen al op jonge leeftijd in aanraking te laten komen met kinderboeken en (voor)lezen.

Wethouder onderwijs Juliette Bouw heeft op basisschool Essesteijn in Voorburg het eerste exemplaar overhandigd en voorgelezen aan de kleuters van groep 1 en 2: ”Lezen is ontzettend belangrijk voor kinderen. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen, zeker nu we weten dat de leesvaardigheid van kinderen de komende jaren sterk moet verbeteren. Het mooie prentenboek is leuk om voor te lezen en laat jonge kinderen spelenderwijs kennis maken met beeld en tekst.”

Adjunct-directeur basisschool Essesteijn, Corine Lourier: “Het cadeau krijgen van dit klassieke prentenboek is een mooie impuls voor voorleesplezier en taalbevordering, thuis én op school!”

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com