27 februari 2024

Leidschendam-Voorburg – Aanleg laatste meters Veenpoldersweg Stompwijk gestart

Met een druk op de knop stelde Astrid van Eekelen, wethouder Verkeer en vervoer, de heistelling op de Veenpoldersweg in Stompwijk in werking.

Die zorgt dat alle heipalen de grond in gaan waarop het laatste deel van het wegdek wordt aangebracht. “Een spannend moment!”, vindt ze. “Hiermee start de aanleg van de laatste 100 meter, dat een complex stuk weg is.”

Eind vorig jaar bereikten de aannemer en de gemeente Leidschendam-Voorburg overeenstemming over de aanleg van het laatste stuk van de Veenpoldersweg, de nieuwe verbindingsweg rond Stompwijk. Sinds januari wordt daar hard aan gewerkt.

Het spannendste deel van de nog uit te voeren werkzaamheden startte deze week: het aanbrengen van een wegvak van ongeveer 100 meter op heipalen en een betonnen plaat. Dat is nodig vanwege de ondergrond. Dit is niet alleen een kostbaar en complex stuk weg, maar ook tijdrovend om aan te leggen want hiervoor is ongeveer nog 4 maanden nodig. Dat komt mede omdat het kruispunt Westeinderweg / Veenpoldersweg en het definitieve kruispunt bij de Huyssitterweg nog niet zijn aangelegd.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com