18 mei 2024

Den Haag – Yvonne Keuls krijgt kunstprijs

Schrijfster Yvonne Keuls krijgt als eerste de nieuwe kunstprijs van de Haagse Kunstkring. Op vrijdag 25 februari was Yvonne Keuls lunchgast in ‘Aan tafel bij de Haagse Kunstkring’ in aanwezigheid van een aantal andere gasten. Het gesprek ging onder meer over het begin van haar carrière bij de Haagse Comedie als dramaturge, over haar sociale romans en haar maatschappelijke betrokkenheid.

Aan het slot van het gesprek ontving ze tot haar verrassing ‘Het Bronzen Bockje’, de nieuwe kunstprijs van de Haagse Kunstkring. Ter gelegenheid van haar 90ste verjaardag heeft het bestuur van de Haagse Kunstkring deze prijs ingesteld. Hiermee wordt uiting gegeven aan “de bijzondere waardering voor het omvangrijke, waardevolle en onuitputtelijke oeuvre van Yvonne Keuls die lid is van de literaire afdeling van de Haagse Kunstkring. Haar boeken zijn veelal sociaal bewogen met een grote impact op de samenleving en het lezerspubliek. Haar schrijfstijl is uniek, een mengeling van tragiek en humor.“

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com