8 december 2023

Den Haag – AlexineTinne in Haags Historisch Museum

In het Haags Historisch Museum is op dit moment de tentoonstelling Alexine Tinne, fotograaf – haar wereldbeeld te zien.

Op 7 maart presenteert het museum een podcast over het avontuurlijke leven van Alexine Tinne (1835-1869). Deze Haagse dame werd wereldberoemd als ontdekkingsreiziger en was een belangrijke pionier in de begintijd van de fotografie in Nederland.

De podcastserie bestaat uit drie delen. Het eerste deel focust zich op de jeugd van Alexine Tinne in de hofstad. Ze groeide op in een statig pand aan het Lange Voorhout, kreeg thuisonderwijs, leerde paardrijden, maakte reizen met haar ouders en bezocht menig feest in hofkringen. Alexine genoot van het chique leven, maar droomde ook over onbekende gebieden. Ze bestudeerde landkaarten en boeken uit de Koninklijke Bibliotheek. Het tweede deel verhaalt over haar reislust en de plekken die ze bezocht. In eerste instantie Italië, later onder andere Egypte en het Midden-Oosten.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com