8 december 2023

Zoetermeer – Woonprotest PvdA en GroenLinks

GroenLinks en PvdA werken in Zoetermeer steeds meer samen op thema’s waar de partijen elkaar goed kunnen vinden, zoals wonen.

Veel jonge mensen moeten jaren wachten op een betaalbare huurwoning, de huren rijzen de pan uit en beleggers kapen koopwoningen weg voor de neus van woningzoekenden. Op zondag 27 februari kwamen GroenLinks en de PvdA daarom in het Stadshart samen in actie tegen de woningnood in Zoetermeer.


De twee partijen stellen 10 concrete maatregelen voor om de woningmarktcrisis in Zoetermeer aan te pakken. Door een goede mix van nieuwbouwwoningen neer te zetten met ten minste 35% sociale woningen in elke wijk, maar ook door invoering van een zelfbewoningsplicht voor kopers en het aanpakken van woonoverlast en huisjesmelkerij.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com