22 juni 2024

Zuid-Holland – Project Groene strand Zandmotor Delfland

Op 17 maart organiseert Natuurlijk Delfland een tweede digitale bijeenkomst over het project Groene Strand. We zoeken mensen en organisaties met hart voor zee, zand en kust natuur, die zich (willen) inzetten voor een natuurlijke kust. Door voorlichting te geven aan bezoekers willen we bereiken dat het strand meer ruimte krijgt voor plant en dier.

De digitale bijeenkomst is van 20:00 tot circa 21:30 uur; hierin wordt het project toegelicht.Tijdens de bijeenkomst worden de ideeën en mogelijkheden met elkaar besproken en geïnventariseerd waaraan een ieder aan kan deelnemen of al doet.

Het project Het Groene Strand richt zich op het versterken van de natuur en de natuurbeleving op de Nederlandse stranden. Waar is de natuur zo wijds en nadrukkelijk aanwezig en tegelijkertijd zo sterk onder druk?

Op diverse plekken langs de kust is een soortelijk project gestart. Bij de Zandmotor is Natuurlijk Delfland gevraagd om het project te leiden. Het initiatief komt van de Provinciale Landschappen, Stichting Duinbehoud, IVN, Vogelbescherming Nederland, Stichting Anemoon en de Nationale Postcodeloterij.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com