19 juni 2024

Den Haag – Vilan van de Loo bij Paagman over KNIL

Op maandag 7 maart is Vilan van de Loo om 19:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). Vilan van de Loo vertelt in een sneltrein-lezing van een half uur over het KNIL en haar boek Een eervol bestaan. Ze gaat graag in gesprek met aanwezigen. Aansluitend zal zij signeren.

Wie KNIL zegt, bedoelt: Koninklijk Nederlandsch-Indische Leger. Dat was het leger in Indië. Een uniek leger, alleen al door de samenstelling ervan. Militairen waren onder meer Indisch, Hollands, Javaans, Ambonees (Moluks), Afrikaans. Wie waren zij? Hoe was de wereld van het KNIL, waarin later alle Indië-veteranen terecht kwamen? Daarover gaat het boek: Een eervol bestaan. De titel verwijst naar een propagandaposter uit 1938. Toen gold tekenen voor het KNIL als eervol.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com