8 december 2023

Wassenaar – start inzameling etensresten

Eerste container en beugel geplaats voor het inzamelen van GFT met etensresten bij hoogbouw. Wethouder Hubert Schokker aanwezig bij de plaatsing van de eerste minicontainer met beugel die het mogelijk maakt om groente, fruit, tuinafval en etensresten (GFTE) in te zamelen bij hoogbouw in Wassenaar. In totaal worden er 120 van dit soort containers met beugels bij hoogbouwlocaties geplaatst.
Afbeelding met buiten, grond, gras, groen

Samen met inwoners wil de gemeente de hoeveelheid restafval terugdringen. Helaas gooien veel inwoners hun etensresten nog bij het restafval. Dit is zonde want dit afval kan opnieuw als grondstof gebruikt worden. Een van de oplossingen hiervoor is het apart inzamelen van GFT met etensresten bij hoogbouw.

Woningen met een tuin zijn allemaal in het bezit van een GFT (groene) container waar zij het composteerbare afval in kunnen verzamelen samen met de etensresten. Met het plaatsen van de minicontainers en beugels bij de hoogbouw wordt dit nu ook mogelijk bij hoogbouwlocaties.

Om het voor alle inwoners makkelijker te maken om etensresten bij het GFT in te zamelen, stelt de gemeente voor ieder huishouden in Wassenaar een keukenbakje beschikbaar. Het keukenbakje is een compact bakje voor op het aanrecht waar bijvoorbeeld tijdens het koken etensresten in verzameld kunnen worden zodat het vervolgens makkelijker in de GFT container gaat.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com