19 juni 2024

Delft – Mattheaus Passion terug in de Nieuwe Kerk

In april voeren het Bachkoor Holland en het internationaal gerenommeerde Concertgebouw Kamerorkest onder leiding van Gijs Leenaars na twee jaar stilte de Matthäus Passion (BWV 244) weer uit.

In de lange geschiedenis van het Bachkoor Holland heeft de traditionele uitvoering van Bachs beroemde oratorium van altijd de voorkeur gehad. Zo ook dit jaar. De internationale solisten zijn Mikael Stenbaek (Evangelist), Niklaus Kost (Christus), Anna-Lena Elbert (sopraan), Helen Charlston (mezzosopraan), Seil Kim (tenor) en Halvor Melien (bas). Het concert vindt plaats in de Nieuwe Kerk in Delft op Witte Donderdag 14 en Goede Vrijdag 15 april.

Bachs Matthäus Passion is een tijdloos verhaal van lijden, verzoening en vergeving, van vriendschap en verraad, eerzucht en opoffering. Het behoort tot de machtigste en ontroerendste vertolkingen van het lijdensverhaal van Christus. Dit magistrale stuk is één van de onbetwiste muzikale monumenten uit de klassieke muziek. Na twee jaar het werk niet te hebben kunnen uitvoeren, kijken koor, orkest en publiek enorm uit naar de vier geplande uitvoeringen voor Pasen. Op Goede Vrijdag zal de Matthäus Passion traditiegetrouw in de Nieuwe Kerk in Delft worden uitgevoerd in het bijzijn van diverse nationale en internationale gasten van het gezelschap en van de burgemeester van de gemeente Delft, mevrouw Marja van Bijsterveldt.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com