20 mei 2024

Rijswijk – Start ontwikkeling 54 woningen Sion Parck, RijswijkBuiten

Onlangs ondertekenden de gemeente Rijswijk en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling (BPD) de samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van nieuwe woonbuurt Sion Parck in RijswijkBuiten.

BPD gaat hier 54 eengezinswoningen realiseren op de voormalige bedrijfslocatie van Van der Maarel glastuinbouw aan de Pastoor Verburchweg. Op dit moment heeft deze locatie de bestemming bedrijventerrein. Dat betekent dat een bestemmingsplanwijziging noodzakelijk is.

In Sion Parck ontwikkelt BPD 30 rijwoningen, 6 twee-onder-een-kapwoningen en 18 woningen aan het water. Op dit moment werkt BPD, samen met het Haagse architectenbureau KOW, aan de nadere uitwerking van het plan. De opzet is dat Sion Parck, met een mooie groene binnenplaats en zorgvuldige inpassing in de bestaande groen- en waterstructuren, straks goed aansluit op de bestaande woningen in deelgebied Sion. Passend bij de duurzaamheidsambities van RijswijkBuiten ontwikkelt BPD de woningen in Sion Parck gasloos en met zeer hoge energieprestaties. De openbare ruimte wordt klimaatbestendig ingericht.

Afgelopen week zijn de direct omwonenden in een digitale informatiebijeenkomst geïnformeerd over de plannen voor Sion Parck.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com