23 april 2024

Den Haag – Koninklijke Onderscheiding voor politieman Johan Bodrij

Johan Bodrij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De versierselen behorend bij deze Koninklijke onderscheiding werden aan hem uitgereikt door burgemeester van Den Haag, Jan van Zanen op het politiebureau aan de Burgemeester Patijnlaan.

Bodrij was hoofdinspecteur van de Politie Nederland, eenheid Den Haag en daar werkzaam sinds 2000. Hij leverde de afgelopen 44 jaar, naast zijn ‘reguliere’ werk, onder meer een belangrijke bijdrage aan het team politieonderhandelaars, aan de professionalisering van de uitvaartbegeleiding van politiemensen en aan de emancipatie van de LHBTIQ-gemeenschap binnen de politie.

Op de dag van de uitreiking was meneer Bodrij jarig. Van Zanen noemde Bodrij in zijn speech onder meer “een politieman in hart en nieren”. Hij vervolgde: “Uw betrokkenheid komt voort uit een enorme gedrevenheid. De gedrevenheid om mensen in nood zo goed mogelijk te helpen. Door de jaren heen heeft u zo heel veel mensen kunnen bijstaan. En in bepaalde gevallen heeft u levens weten te redden. De samenleving is u daarvoor dank verschuldigd.”

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com