20 mei 2024

Den Haag – GroenLinks pleit voor betaalde participatie

Het is voor bewoners fijn en nuttig om actief te worden betrokken bij de planvorming in hun wijk en buurt. Veel bewoners staan hier ook voor open en willen graag meedenken over de toekomst van hun woonplek. Alleen hebben zij hier vaak niet de financiële ruimte voor.

GroenLinks Den Haag pleit er daarom voor om bewoners die actief participeren financieel te belonen voor hun geleverde werk. Raadslid Isabel Bos: “Wanneer we participerende bewoners betalen voor hun inzet kunnen zij hun handen vrij maken door een kinderoppas te regelen of om bijvoorbeeld een middag vrij te nemen.”

GroenLinks Den Haag wil in de Dreven, Gaarden en Zichten een pilot starten met deze betaalde participatie. De komende jaren wil woningcorporatie Staedion in samenwerking met projectontwikkelaar Heijmans en de gemeente Den Haag de Dreven, Gaarden en Zichten verbeteren en geschikt maken voor de toekomst.

Voor het succes van het plan is het van groot belang dat bewoners mee kunnen praten over hoe hun wijk eruit komt te zien.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com