21 februari 2024

Regionieuws TV- Langer zelfstandig thuis wonen voor mensen met beperking in Den Haag

De belangenorganisatie voor Hagenaars met een beperking, Voorall heeft een rapportage gemaakt over Technologie voor in huis. Dit is aangeboden aan wethouder Parbhudayal van zorg. Er zijn verschillende groepen mensen met beperkingen geraadpleegd over de hulpmiddelen die zij gebruiken om zelfstandig te kunnen leven en wonen. Daarbij zijn ook de hulpmiddelen aan bod gekomen die zij missen om het leven eenvoudiger en aangenamer te maken. Dit gaat dan bijvoorbeeld om slimme brillen die tekst kunnen voorlezen, een slimme rollator of warmte-handschoenen. Het blijkt dat technologische hulpmiddelen niet de kwaliteit hebben om ogen of oren te vervangen, maar ze zijn wel ondersteunend kunnen zijn.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com