25 juni 2024

Regionieuws TV – Leefbaarheid wijk Essesteijn in Voorburg in gevaar, drugscriminaliteit dreigt

Een gebouw met multifunctionele garageboxen aan de Populierendreef en grootschalige woningprojecten aan de Appelgaarde kunnen de knusse sfeer van de Voorburgse wijk Essesteijn fors aantasten. Dat zegt het CDA over de bouwplannen van het project Appelgaarde. Er wordt volgens hen te weinig rekening gehouden met de huidige bewoners.

Het plan voor Appelgaarde is opgedeeld in twee fasen. Het stationsgebouw van 150 meter lang en acht verdiepingen hoog is op de lange baan geschoven. CDA maakt zich zorgen over de ontwikkeling van het gebouw met 178 garageboxen aan de Populierendreef. Dit heeft volgens hen enorme consequenties voor de inwoners. Zo zal de hoeveelheid verkeer op de Populierendreef zeer sterk toenemen, ook ‘s nachts.. Daarnaast zijn de ervaringen met soortgelijke garageboxen in Den Haag ronduit slecht door drugscriminaliteit, afvaldumping en overlast.

Het CDA heeft inmiddels het college verzocht alle mogelijke middelen aan te wenden om een bouwvergunning te weigeren.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com