4 maart 2024

Zuid-Holland – Eenvoudig aardgas besparen

Sinds de inval van Rusland in Oekraïne staat energiebesparing nóg meer in de belangstelling.

Als president Poetin de gaskraan (gedeeltelijk) dichtdraait kan de energierekening nog flink oplopen. Ondernemersorganisatie Techniek Nederland zet een aantal tips op een rij om vandaag nog te besparen op aardgas.

Een installateur kan de cv-installatie ‘waterzijdig inregelen’. Dat is het instellen van een optimale balans tussen de cv-ketel en de radiatoren. Waterzijdig inregelen kan een besparing van 10 à 15% opleveren.

Standaard staat de temperatuur van het verwarmingswater ingesteld op 80 graden. Vaak is 60 graden voldoende. Zo kan de hr-ketel zuiniger branden. Verlaag niet de temperatuur van het water voor kraan en douche. Dat moet op 60 graden blijven, anders ontstaat een risico op legionellabesmetting. In de handleiding van de cv-ketel staat hoe de temperatuur van het verwarmingswater wordt verlaagd. Geen handleiding beschikbaar? Dan zijn de instructies meestal online te vinden.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com