25 juni 2024

Den Haag – Slachtoffers toeslagenschandaal geholpen bij schulden

Slachtoffers van het toeslagenschandaal worden geholpen bij indiening private schulden in Den Haag. Veel slachtoffers van het toeslagenschandaal hebben schulden gemaakt doordat ze in de financiële problemen kwamen door de terugvorderingen van de Belastingdienst. Ouders die hiervan de dupe zijn geworden, kunnen bij Sociale Banken Nederland (SBN) terecht voor het oplossen van hun private schulden.

Negen kredietbanken waaronder de Gemeentelijke Kredietbank Den Haag voeren uit naam van SBN het ‘Besluit betalen private schulden’ uit. Vaak is er hulp nodig om deze schulden goed in kaart te krijgen en in te dienen. Wethouder Kapteijns (Sociale Zaken en Werk) maakt bekend dat de gemeente al een grote groep ondersteunt en roept gedupeerden, die alsnog hulp nodig hebben, zich bij de gemeente te melden. Van de 210 Haagse gedupeerden die geholpen worden zijn inmiddels 120 dossiers ingediend en afgewikkeld.

“Door gedupeerden te helpen bij hun private schulden zorgen we voor rust en verlichting van problemen die deze mensen de afgelopen jaren onterecht hebben moeten ondergaan. Met deze omvangrijke operatie zijn de gedupeerden weer een stap dichterbij een schuldenvrij bestaan”, zegt wethouder Arjen Kapteijns.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com