25 juni 2024

Pijnacker-Nootdorp – Nieuwe woningen in Tuindershof

Er komen weer nieuwe woningen bij in de duurzame wijk Tuindershof. Wethouder Frank van Kuppeveld sloeg samen met Peter Immers van de ontwikkelingscombinatie Tuindershof, Lucas de Boer van woningcorporatie Rondom Wonen en Johan Krijgsman van Waal de eerste paal voor de 46 koopwoningen en 26 sociale huurappartementen in fase 1c van Tuindershof.

Tuindershof is een nieuwe woonwijk ten zuidwesten van het centrum van Pijnacker. Fase 1c bestaat uit 72 woningen. Er komen rijwoningen, herenhuizen, twee-onder-een-kapwoningen, sociale huurappartementen en vrijstaande woningen. Het wordt een inclusieve, herkenbare wijk met dorpse architectuur en een grote variëteit aan woningen. De eenvoudige en natuurlijke materialen, vormen en kleuren sluiten prachtig aan bij de bestaande bebouwing in Pijnacker-Nootdorp.

“De variatie aan woningtypen zorgt voor een diversiteit aan bewoners. De meeste kopers komen uit Pijnacker-Nootdorp, maar er zijn ook kopers uit Rotterdam, Rijswijk, Delft, Berkel en Rodenrijs en bijvoorbeeld Den Haag. Ik ben blij dat we zoveel mensen kunnen helpen met een nieuwe woning. En dat er weer nieuwe betaalbare sociale huurappartementen bij komen. Het maakt onze gemeente steeds aantrekkelijker en bereikbaarder voor een grote groep mensen.”

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com