13 juni 2024

Den Haag – Nieuwe app speciaal voor cliënten Ipse de Bruggen

Als je informatie goed begrijpt, kun je beter meedenken en zelf keuzes maken. Begrijpelijke informatie is voor Ipse de Bruggen een belangrijke voorwaarde voor een goed leven voor cliënten. Daarom kiest de organisatie voor begrijpelijke taal. Natuurlijk voor cliënten, maar ook voor ouders, naasten én medewerkers.

Een brief van de belastingdienst, een e-mail van de gemeente of je voorbereiden op het stemmen… Iedereen ontvangt wel eens informatie die hij eigenlijk niet (helemaal) begrijpt. Er staan te veel woorden in één zin, wat lezen lastig maakt. En nog vaker staan er moeilijke woorden in.

Samen ontwikkelen
Soms is het best lastig om het simpel te houden. Daarom is er met cliënten gepraat om te weten wat zij belangrijk vinden. En ook is hen gevraagd hoe ze de informatie willen ontvangen. Naar aanleiding van deze gesprekken is een speciale app voor cliënten ontwikkeld. Daarin wordt informatie gedeeld die zij belangrijk vinden. Denk bijvoorbeeld aan nieuwtjes, agenda met evenementen, Ipse de Bruggen TV. Ook kun je via de app rechtstreeks kijken naar een repetitie van de Jostiband of zelf muziek maken via de Jostiband methode.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com