8 december 2023

Zoetermeer – Fietsstad 2021: Zoetermeer valt in de prijzen

In 2021 vulden ruim 48.000 fietsers de enquête voor Fietsstad 2022 in. Hun waardevolle mening heeft er grotendeels voor gezorgd dat de volgende gemeenten in de prijzen zijn gevallen: Zoetermeer (beste grote gemeente), Gooise Meren (middelgrote gemeente), Schiermonnikoog (kleine gemeente) en de snelste stijger ten opzichte van 2020 is Alphen-Chaam.

Op 31 oktober 2021 sloot de enquête voor Fietsstad 2022. In de tussentijd zijn de enquête- en objectieve data geanalyseerd. De cijfers liegen er niet om: bovenstaande gemeenten mogen trots zijn op hun fietsbeleid. In Alphen-Chaam ervaren de fietsers weinig conflicten tussen automobilisten, in Gooise Meren zijn fietsers gelukkig op de fiets, op Schiermonnikoog fietst men op met auto’s gedeelde wegen prettig, en in Zoetermeer zijn fietsroutes goed verlicht.

Esther van Garderen – directeur Fietsersbond – is trots op deze vier gemeenten: “Ze hebben ieder op hun eigen wijze mooie stappen gezet om de fiets op één te zetten. En de fietsers in hun gemeenten waarderen dat. Dat is het mooie aan Fietsstadverkiezingen: de jury bestaat uit fietsers. Ik zie er naar uit om deze gemeenten te bezoeken en hen te feliciteren.”

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com