4 maart 2024

Zoetermeer – Drugslab gevonden in Surinaamse groothandel

Haags Economisch Interventie Team treft drugslab aan in Zoetermeer. Tijdens een integrale controle door het Haags Economisch Interventie Team (HEIT) is op zaterdag 12 maart bij een Surinaamse groothandel in Zoetermeer een drugslab aangetroffen.

In het drugslab zijn chemicaliën aangetroffen bedoeld voor het vervaardigen van drugs. Een grote hoeveelheid drugs is door de politie in beslag genomen. De politie heeft drie verdachten aangehouden en verricht nader onderzoek. Alle verdachten zijn afkomstig uit Den Haag.

Na de vondst heeft de brandweer het pand gecontroleerd op brandveiligheid en de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen. De onderneming is met onmiddellijke ingang gesloten.

Het HEIT is een samenwerkingsverband tussen diverse gemeenten, Politie, Belastingdienst, Douane, Nederlandse Arbeidsinspectie, UWV, drie omgevingsdiensten en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Het team werkt binnen de eenheid Den Haag om malafide bedrijvigheid en misstanden in de prostitutie aan te pakken.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com