21 mei 2024

Leidschendam-Voorburg – Meer bomen

Aantal bomen in Leidschendam-Voorburg gegroeid met 248. Jaarlijks stelt de gemeente Leidschendam-Voorburg een bomenbalans op. Die geeft inzicht in hoeverre het aantal gekapte gemeentebomen in evenwicht is met het aantal geplante bomen. De balans laat zien dat het aantal bomen in 2021 gegroeid met 248. In de gemeente staan nu in totaal 37.034 gemeentelijk geregistreerde bomen.Het aantal bomen in de gemeente is toegenomen omdat er meer bomen geplant zijn dan gekapt. Maar er zijn ook andere reden waarom het bomenbestand is gegroeid. Sommige boomsoorten zaaien zich namelijk spontaan uit. En als ze na bijvoorbeeld 10 jaar een bepaalde grootte hebben bereikt en ze staan in de buurt van een weg of wandelpad, neemt de gemeente ze op in het gemeentelijk bomenbestand.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com