22 juni 2024

Regionieuws TV – Den Haag solidair met Oekraïne en houdt dialoog open met beide groepen

Samen met andere steden in Europa toont Den Haag solidariteit. Burgemeester Van Zanen sprak met zowel Oekraïners als Russen over hun ervaringen in deze tijd en de rol van Den Haag. De gemeente is solidair met het volk en de regering van Oekraïne.

Ondanks dat vele Russen afstand nemen van de oorlog, krijgen ook zij te maken met agressie. Daarom ging Burgemeester Van Zanen met beide groepen het gesprek aan. Er werd gesproken over hoe zij de toekomst zien en welke rol Den Haag zou kunnen vervullen als internationale stad van vrede en recht.

Eerder bezocht burgemeester Van Zanen een benefietconcert in Amare, werd het Haagse stadhuis geel-blauw uitgelicht en hees hij de Oekraïense vlag met de Oekraïense en Poolse ambassadeur. In de stad zijn diverse uitingen van protest tegen de oorlog te zien.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com