4 maart 2024

Den Haag – Uitzicht vanaf Pier ook voor blinden en slechtzienden

Op De Pier van Scheveningen komt een unieke reling met braille die het uitzicht beschrijft. Zodat ook blinden en slechtzienden het uitzicht kunnen ervaren en ervan kunnen genieten. Het eerste deel van de speciale reling is vandaag (donderdag 10 maart) onthuld door coördinerend wethouder Toegankelijkheid Kavita Parbhudayal en cabaretier/schrijver Vincent Bijlo, zelf vanaf geboorte blind.

Deze zomer komen er meer teksten bij: in braille en via een QR-code te beluisteren. Braille op De Pier is onderdeel van ‘Allemaal Verschillend. Allemaal Haags’, de campagne van de gemeente Den Haag om te laten zien dat Den Haag een stad is waar iedereen ertoe doet.

“Geïnspireerd geraakt door een brug met braille in Napels ben ik heel trots dat Den Haag er nu ook zo’n geweldig initiatief bij heeft. Braille op De Pier is in de eerste plaats voor mensen die niet of slecht kunnen zien. Tegelijkertijd laten we hiermee ook zien dat we het belangrijk vinden dat iedereen in Den Haag mee kan doen”, aldus wethouder Kavita Parbhudayal.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com