27 mei 2024

Delft – Nieuwe woningen vlak bij station

Wonen aan de rand van het historische centrum en vlak bij het treinstation van Delft, dat kan binnenkort in nieuwbouwcomplex The Family.

De eerste paal is de grond in gegaan. In The Family vinden gezinnen een betaalbare en duurzame woning midden in de stad. De 94 middenhuurappartementen zijn een verrijking van de betaalbare woningvoorraad in Delft.

Wethouder Huijsmans (ruimtelijke ordening): “Met het woongebouw The Family kunnen we meer gezinnen een passende woning bieden in Nieuw Delft, op korte afstand van de binnenstad. Hier zijn de afgelopen jaren woningen en voorzieningen gebouwd voor verschillende doelgroepen. Dit vernieuwende woongebouw voor gezinnen is een mooie aanvulling. Gezinnen in de stad dragen bij aan levendigheid in de buurt en versterken de lokale economie.”

Het door ANA Architecten ontworpen woongebouw is een community building met betaalbare woningen voor diverse huishoudens: eenoudergezinnen, het jonge gezin, het parttime-gezin en samengestelde gezinnen. Er is veel aandacht voor ontmoeting en veilige kinderspeelplekken voor alle leeftijden. Kinderen en ouders deden mee met onderzoeken naar hun woon- en speelbehoeften.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com