13 juni 2024

Delft – Gemeente sluit aan bij Meld Misdaad Anoniem

Gemeente Delft gaat samenwerken met Meld Misdaad Anoniem. Burgemeester Marja van Bijsterveldt en Karin Krijnen van het meldpunt tekenden hiervoor recent een samenwerkingsovereenkomst. Vanaf nu ontvangt de gemeente via Meld Misdaad Anoniem relevante signalen over criminaliteit en fraude in Delft.

De samenwerking zorgt voor meer informatie voor de gemeente en versterkt hiermee de integrale aanpak van ondermijnende criminaliteit. Burgemeester Bijsterveldt “Met de aansluiting op het Platform Meld Misdaad Anoniem, en daarmee de mogelijkheid om gegarandeerd anoniem te melden, hoop ik, samen met de politie, dat de meldingsbereidheid onder onze inwoners en ondernemers toeneemt. Het opsporen van ondermijnende criminaliteit kunnen wij als politie en gemeente niet alleen. We hebben daarbij de ogen en oren van onze inwoners hard nodig. Samen kunnen we daarmee een sterkere vuist maken tegen deze ernstige vorm van misdaad!”

Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie en geen onderdeel van de politie. Er wordt gemeld over bijvoorbeeld hennepteelt, drugslabs, overvallen, gedwongen prostitutie, milieucriminaliteit en ondermijnende activiteiten. De anonimiteit van de melder staat hierbij altijd centraal. “Het is altijd het beste om naar de politie te stappen als je informatie hebt over criminele activiteiten,” zo stelt Marc Janssen, woordvoerder van Meld Misdaad Anoniem. “Mensen hebben in de praktijk verschillende redenen om zich niet bij de politie te melden. Bijvoorbeeld uit angst voor wraak of omdat je de dader kent. Het kan ook zijn dat mensen de gevolgen van melden niet kunnen overzien of dat ze er na die tijd simpelweg niets meer mee te maken willen hebben. Voor al die redenen is Meld Misdaad Anoniem een vangnet. Wij zorgen ervoor dat de informatie bij de juiste overheidsinstantie terecht komt, maar de melder buiten beeld blijft.”

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com