16 juli 2024

Midden-Delfland – Eerste bomen van Voedselbos Maasland zijn geplant

Vrijwilligers hebben de eerste 500 bomen in het Voedselbos Maasland geplant. De komende jaren wordt daar ongeveer 2,5 hectare aangeplant, in totaal 5.000 bomen en struiken. Kees van der Vaart, initiatiefnemer van Voedselbos Maasland. “Met het voedselbos willen we schoolkinderen en volwassenen voorlichten over duurzame voedselproductie. De vele verschillende planten bieden naast voedsel ook een enorm leefgebied voor insecten en vogels. Hiermee vergroten we de biodiversiteit. Ook zal het voedselbos vrijwilligerswerk bieden aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.”

Kees van der Vaart is een van de initiatiefnemers. Hij heeft er naar uitgekeken om de eerste bomen te gaan planten. “Tot nu toe hebben we vooral veel opgeruimd. Het voelde best wel dubbel om met de kettingzaag in het bestaande bos aan het werk te gaan, maar dat was nodig. Daardoor kunnen we nu houtsnipper paden aanleggen en bomen planten, dat zijn toch de leukere klussen als je weer kunt gaan bouwen aan een gezond bos”. Door het grote aantal en grote diversiteit van bloeiende en vruchtdragende bomen en struiken én de aanleg van meer water en een grote lengte natuurvriendelijke oevers is het voedselbos ook een flinke opsteker voor de biodiversiteit.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com