21 mei 2024

Regionieuws TV – Overheid en sierteeltsector samen tegen criminaliteit – Terugblik oude verkiezingen

Overheidsinstanties en de sierteeltsector hebben een samenwerking afgesproken tegen ‘ondermijnende criminaliteit’. Dat is een vorm waarbij zware criminaliteit gebruik maakt van de diensten van normale bedrijven.

De sierteeltsector blijkt daar gevoelig voor te zijn. Een van de organisaties die samenwerkt met de overheid is Floraholland, met ook een vestiging in Westland. Er wordt een meldingssysteem opgezet voor drugsvondsten en aan ondernemers wordt geleerd hoe ze zich kunnen weren tegen de invloed van criminaliteit. De veilinglocaties van FloraHolland kregen al eerder aandacht op dit onderwerp, maar dit wordt nu verder uitgebreid.

Zo is er bij FloraHolland in Aalsmeer een Centrum Weerbare Sierteelt in gebruik genomen. Burgemeester Arends van Westland is voorzitter van de ‘sierteelttafel’ en benadrukt het belang van een blijvende samenwerking.

Vandaag is ook de laatste dag dat u kunt gaan stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Een terugblik op gemeenteraadsverkiezingen door de jaren heen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com