20 mei 2024

Rijswijk – Pluim Jantje Beton voor speelnorm

De gemeente Rijswijk heeft de speelnorm van 3% ingevoerd. De speelnorm is een richtlijn voor gemeenten om 3% van de openbare ruimte in bewoond gebied in te richten als speelvoorziening. Dat voldoende buitenspeelruimte voor kinderen en jongeren wordt geclaimd in Rijswijk, vindt ook Jantje Beton en complimenteert de gemeente.

Vrij kunnen buitenspelen is een basisvoorwaarde om gezond en positief op te groeien. Voor dat principe biedt een stad als Rijswijk veel kansen en mogelijkheden. En die zijn nu in het nieuwe speelbeleid vastgelegd. Voldoende groene plekken om ruime, veilige en uitdagende speel- en recreatieplekken te hebben en te behouden is daarbij het doel.

En dat geldt voor alle jongeren. Want ook verankerd in het speelbeleid is nu de inclusieve speelcultuur met meer samenspeelplekken, diversiteit in speelplekken en betere toegankelijkheid voor alle kinderen en jongeren.

Nationaal Jeugdfonds Jantje Beton pleit sinds 1999 voor de 3% speelnorm in alle gemeenten.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com