15 juli 2024

Regionieuws TV – Volgend jaar 100 nieuwe plekken (Mobiliteitshubs) voor deelvervoer in Den Haag

Om het gebruik van deeltweewielers te stimuleren en om parkeeroverlast aan te pakken, gaat de gemeente Den Haag ongeveer 100 zogeheten buurtmobiliteit-hubs aanleggen. Dit zijn plekken waar deelfietsen en scooters bij elkaar worden geparkeerd. De nieuwe parkeerplekken komen eerst in het centrum en op Scheveningen, vervolgens worden ook in andere wijken dergelijke hubs aangelegd. De verschillende buurtorganisaties en ondernemersorganisaties worden bij de plannen betrokken. Voor de aanleg van de parkeerplekken is ongeveer 350.000 euro uitgetrokken. Volgens wethouder Van Asten wil Den Haag bereikbaar, aantrekkelijk en leefbaar blijven. Omdat de ruimte beperkt is in de stad zet de gemeente vol in op deelmobiliteit. Het is de verwachting dat de eerste parkeerplekken begin 2024 worden aangelegd. Momenteel zijn er 6 aanbieders van deelfietsen en scooters actief in Den Haag die in totaal ongeveer 2.500 voertuigen aanbieden.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com