26 april 2024

Westland – Veel belangstelling voor Open Atelierroute Wateringen

Al ruim 30 amateur- en professionele kunstenaars in Wateringen en Kwintsheul bereiden zich voor op de Open Atelierroute die op zaterdag 3 en zondag 4 september a.s. wordt gehouden.

Het weekend heeft dit jaar een breed programma. Naast de persoonlijke collecties van de kunstenaars wordt gewerkt vanuit het thema Vrijheid. Kunstenares Bianca Tiegelaar (Schoonmoeder van het Westland) organiseert workshops met zwerfafval waarbij basisschoolkinderen kunst maken voor het goede doel.

Basisschool De Hofvilla in de Dr. Schaepmanstraat in Wateringen doet ook deze editie weer mee. De school stelt exporuimte beschikbaar en is tevens de locatie waar workshops met zwerfafval worden gehouden. Onder begeleiding van Bianca Tiegelaar maken basisschoolkinderen bloemkunstwerken van afval. Deze worden direct geëxposeerd en zijn tevens te koop. De opbrengsten gaan naar de Stichting Vluchtelingenwerk.

Alle deelnemende kunstenaars van de OAWK zijn vrij een selectie van eigen werken te tonen en hebben deze editie het thema Vrijheid als inspiratiebron. Door alle ontwikkelingen in de wereld is dit een actueel onderwerp dat op een creatieve wijze onder de aandacht kan worden gebracht. Als een thema kunstwerk wordt verkocht kan de opbrengst worden geschonken aan de Stichting Vluchtelingenwerk.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com