13 april 2024

Leidschendam-Voorburg – Gemeente spreekt waardering uit voor mantelzorgers

Inwoners die voor een ander zorgen worden rondom de Dag van de Mantelzorg (10 november) in het zonnetje gezet in Leidschendam-Voorburg.

Tientallen mantelzorgers zijn afgelopen zaterdag verwend met een high tea om thuis van te genieten. Speciaal voor jonge mantelzorgers is er 9 november een pizzafestijn. Met deze festiviteiten wil de gemeente, samen met het netwerk Mantelzorg, haar waardering tonen aan alle inwoners die voor een naaste zorgen. Bijvoorbeeld voor een partner, vader, moeder, broer(tje) of zus(je) met een beperking, ziekte, verslaving of psychische problemen.

Inwoners van Leidschendam-Voorburg kunnen onder meer terecht bij de mantelzorgmakelaar en mantelzorgcafés. Ook kunnen ze gebruikmaken van regelingen om het huis aan te passen en is er ondersteuning van zorgvrijwilligers en respijtzorg, waarbij de taken van de mantelzorg tijdelijk worden overgenomen. Daarnaast kunnen ze de mantelzorgwaardering aanvragen (tot en met 12 november). Meer informatie over alle regelingen staat op www.mantelzorglv.nl.

Ook jongeren zorgen wel eens voor iemand in hun omgeving. Deze jongeren noemen we jonge helden. Want ook zij maken het verschil voor degene waar ze voor zorgen. Daarom worden zij morgen in het zonnetje gezet met een pizzafestijn. Voor jonge helden die behoefte hebben aan ontspanning en contact met andere jonge mantelzorgers, is er om de week op dinsdag een chillmiddag op de Dobbelaan 4 in Leidschendam.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com